PERFECTE COMBINATIE VAN HOUTSKELETBOUW EN METSELWERK

Terug naar het overzicht
perfecte combinatie van houtskeletbouw en metselwerk

Esthetisch Aantrekkelijke Woningen door Metselwerk

Bij Bouwbedrijf Vanhees geloven we dat de combinatie van houtskeletbouw en metselwerk een unieke en esthetisch aantrekkelijke uitstraling aan woningen geeft. Deze bouwtechnieken verenigen het beste van twee werelden: de lichte, flexibele structuur van houtskeletbouw en de robuuste, duurzame afwerking van metselwerk. Samen creëren ze een harmonieuze balans tussen traditionele en moderne architectuur, wat resulteert in een prachtig afgewerkt huis dat zowel duurzaam als stijlvol is.

esthetisch aantrekkelijke woningen door metselwerk

Lange levensduur en lage onderhoudskosten

De esthetische voordelen van deze combinatie zijn talrijk. Houtskeletbouw biedt de mogelijkheid voor grote, open ruimtes en snelle constructietijden, terwijl metselwerk zorgt voor een solide, weerbestendige buitenkant. Het contrast tussen de warme uitstraling van hout en de stevige, klassieke look van baksteen of steen creëert een visueel aantrekkelijke façade die zowel in stedelijke als landelijke omgevingen opvalt. Daarnaast draagt metselwerk bij aan de lange levensduur van de woning, met minimale onderhoudskosten over de jaren heen.

lange levensduur en lage onderhoudskosten

extra bescherming en duurzaamheid

Naast de visuele voordelen biedt de combinatie van houtskeletbouw en metselwerk ook praktische voordelen. De houtstructuur zorgt voor uitstekende isolatie, wat leidt tot energiezuinige woningen met lage EPC-waarden (Energieprestatiecoëfficiënt). Dit vertaalt zich in lagere toekomstige energiekosten voor verwarming en koeling. Bovendien biedt metselwerk een extra laag bescherming en duurzaamheid, waardoor het bestand is tegen weersomstandigheden en slijtage, wat bijdraagt aan de lange levensduur en waarde van het huis.

extra bescherming en duurzaamheid